FUND Vëllezër e motra! Unë jam një i moshuar 74 vjeçar lindur nga rrethi i Preshevës Jetoj në Stanboll. Në këtë moshë, që prej 17 vjetësh, po qëndroj para kompjuterit duke u preokupuar dhe punuar për popullin tim shqiptarë. Pra, shkruaj dhe përkthej libra dhe komunikoj në internet me vëllezër dhe motra shqiptare, duke menduar se ndonjë vëlla apo motër bën dobi prej këtyre shkrimeve dhe përkthimeve.

Mos mendoni se më ka detyruar dikush, apo se jam anëtar i ndonjë shoqate. Jo! Këtë punë e bëj duke pasur parasysh se në çfarë niveli e ka zbritur popullin tim sistemi i socjalizmit dhe të komunizmit. Edhe tani, me sistemet e shkollave laike, profesorët po i detyrojnë studentët që të bëhen materialistë e natyralistë, pra të bëhen nga një copë dru për xhehenem. (Sepse pa dyshim është se ne pas vdekjes do të ringjallemi që ta japim llogarinë e jetës sonë dhe pastaj ose do ta meritojmë lumturinë që nuk soset kurrë, ose do të ndëshkohemi me zjarrin e xhehenemit.) Për këtë arsye i kam hyrë kësaj pune. Mendoj dhe dëshiroj që të bëhem shkak që të shpëtoj ndonjë nga xhehenemi. Sikur vetëm për njëtin të bëhem shkak që të shpëtoje veten nga mohimi do të gëzohem së tepërmi.

Lajmet që po marr më tregojnë se, me këto libra, shumë studentë e studente e kanë shpëtuar veten, duke filluar t’iu përkulen urdhrave të All-llahut. Ky gëzim i madh më detyroi të vij në Ballkan dhe t’i shpërndaj këta libra, që të ketë dobi populli im shqiptar. Këta libra nuk janë as transmetim, as imitim, por argumente bindëse për besimin dhe, ashtu sikurse 2 x 2 = 4, edhe ato vërtetojnë se ekziston një All-llah dhe se patjetër një ditë do të ringjallemi që ta japim llogarinë e jetës sonë.

Ne e dimë se Kur’ani Famëlartë është argument, por ai është një argument i fortë për besimtarët, ndërsa ajetet Kur’anore nuk iu lexohen atyre që nuk besojnë se ekziston All-llahu. Pra, materialistëve, natyralistëve dhe ateistëve duhet t’ua argumentosh besimin me argumente shkencore. Këtë detyrë e bëjnë këto libra.

E falënderoj së tepërmi All-llahun që në këtë moshë po më ndihmon dhe po më jep mundësi që çdo vit të dal nga dy herë, për 1-1,5 muaj, nëpër trojet ballkanike dhe të eci në 4 shtetet në të cilat jetojnë shqiptarët. Atyre u tregoj se çka është njeriu, nga ka ardhur, për çka ka ardhur, kush e ka dërguar këtu atë dhe, më në fund, ku do të shkojë. Me atdhetarët bisedoj dhe qajmë dertet tona. Më së tepërmi bisedoj me studentët dhe studente, pra me shkollarët që iu afrohen çështjeve pa paragjykim. Atyre ua jap librat falas, pa para. E falënderoj shumë All-llahun që prej ktyre librve deri më tani janë shpërndarë 70.000 copë nëpër vendet ku jetojnë shqiptarët. Kultura dhe besimi im ndaj fes islame mua më detyruan që të largohem ndaj unit-egoizmit dhe të knaqem kur ia sjelli donë dobi njerzve veçanërisht atdhetarëve të mi, me këtë forcë bëj këtë vepër dhe që t’i shpërndaj këto libra duke mos lejuar që ndonjë grimcë materiale të vlerave tyre të hyjë në gojën time.

Po Vëllezër dhe motra! Ne qoftë se jam i sinqert në këtë punë, piksynimin e shpërblimit duhet të kem jetën e ahiretit. Me këtë veprim nuk kom drejtë fare të kokëlarsohem, sepse me ndihmën e All-llahut kam mund të bëj këtë. Shëndetin e mendjen Ai maka dhënë, suksesi është prej Tij. Vetëm me gajretin që maka dhënë All-llahu mundohem që ta përdoroj vullnetin në rrugën e Tij. Mirinjohjen dhe falenderimin i bëj All-llahut. Ma tregoni cili materjalist mund të bëjë këtë sakrificë, përtë cilën mua më ka detyruar besimi im. Pra besimi është një drit që stregohet mosbesimi është erësirë. "Feja islame është si diell duke fryrë nuk mund të shuhesh atë. Është si dita kush i mbyll sytë, jo tjetërkujt por vetëm vetes bën natë."

Me nderime dhe respekt: Atdhetari i juaj Abdulkadri Haktanër

NGA VEPRAT E RİSALE-İ NUR PËRKTHYER EDHE NË GJUHËN SHQİPE

1- Ngushëllimi dhe shpresa për të sëmurët
2- Profeti Muhammed a.s.m. dhe rruga e tij
3- (Frutet) Argumentet e besimit
4- Udhëzuesi i grave
5- Agjerimi i ramazanit, Ekonomia dhe falenderimi
6- Jeta dhe veprat e këshilltarit të shekullit (të Bediuzzamanit)
7- Vëllëzrimi
8- Fjalë të vogla me domethënie të madhe
9- Ringjallja
10- Përgjigje pyetjeve natyraliste
11- Drejtpeshimet e besimit dhe mohimit
12- Dritarët e së vërtetës
13- Prijësi i rinisë
14- Lutje
15- Fjala e 23-të Bukuritë e besimit islam
16- Aforizma nga Risale-i Nur

Gjithashtu edhe 7 libra autoriale, të cilat i kam shkruar vetë, diçka pak prej tyre edhe janë përkthyer dhe përpilluar

1- Përgjigje pyetjeve të materjaliste
2- Aforizma të çmuar
3- Çështjet jetsore
4- Si i besojn Allahut Profesorët e famshm të Europës
5- Rreth njeriut
6- Perlat e zemrs (Poezi)
7- Mehmet Akif Ersoj

PASQYRA E LËNDËS

1- Hyrje
2- Parathënie
3- Mehmet Akif Ersoj
4- Fisi i Mehmet Akifit
5- Ditët e parë të rinisë
6- Mehmet Akifi në atdheun e babës së tij
7- Si hoxh ka lind prej nënës
8- Mbështetje pa mangsi në ligjin e All-llahut
9- Besimi dhe mohimi
10- Çfare ka thënë Mehmet Akifi për gjuhën osmane
11- Kryesia e Muslinëve të akademisë fetare
12- Edukimi
13- Jeta shoqrore
14- Ndieshmeria e përgjegjsisë
15- Kultura e perëndimit
16- Principet e Mehmet Akifit për suksesë
17- Çka thonë për Mehmet Akifin dijetarët që kan qenë bashkëkohës së tij
18- Librat e disa dijetarëve për Mehmet Akifit
19- Bediuzzamani
20- Çfare është njeriu
21 Mehmet Akifi dhe Kombi
22- Detyra e njeriut
23- Çka është nacionalizmi pozitiv dhe negativ
24- Jo nga xhelozia po nga dhimbja, me poezi ika radhu vajtimet për popullin shqiptarë
25- Këtyre shqiptarëve të famshëm ua shtojm edhe Mehmet Akifi dhe pastaj të shohim se cili është më humanitarë dhe besimtarë, se për njeriun është katastrofë që të mbetet pa besim në fenë e vërtetë
26 Ky shkrim është për ata që shpifin për fenë islame duke thënë se feja na la mbrapa
27- Evropianëti pranun gabimetqë kanë bërë ndaj shkectarëve musliman
28- Feja ne na urdhëron studimin
29- Fund
30- Nga Veprat e Risale-i Nurit përkthyer dhe në gjuhën shqipe
31- Pasqyra e lëndës

viagra online

where to buy abortion pill abortion pill prescription where to buy abortion pills online
where can i get the abortion pill online buy abortion pills online abortion pill
where can i get the abortion pill online how to order the abortion pill online abortion pills
abortion pill online purchase read here ordering abortion pills to be shipped to house
dating a married woman when your husband cheats cheat
why men have affairs women who cheat on their husband click
men who have affairs dating a married woman why women cheat in relationships
boyfriend cheated on me click read here
read boyfriend cheated on me my husband cheated with a man
how to cheat wife My wife cheated on me cheat on your wife
viagra without a prescription ontario how long does viagra last for website
viagra vrs livetra buy viagra online forum using viagra video
buy pharmaceutical viagra where to order cheap viagra buy viagra sale
meet and cheat read here how do i know if my wife has cheated
married men having affairs I cheated on my wife go
website how to cheat wife wife cheaters
all wives cheat open women affairs
how many men have affairs reasons married men cheat
medical abortion pill risks surgical abortion or pill cost of the abortion pill
go go how to tell if wife has cheated
i cheated on husband open open
abortion clinc how do you do abortion what is an abortion clinic
why some women cheat married men cheat with men women who cheat on their husbands
aspiration abortion procedure west-bot.com closest abortion clinic
catching a cheater scottdangelo.com online affair
my husband cheated on me now what why would my husband cheat why did my husband cheat on me
why my husband cheated on me click i cheated on my husband with his best friend
i cheated on my boyfriend with his best friend blog.gobiztech.com my boyfriend cheated on me with my best friend
catch a cheat what makes women cheat married men cheat with men
signs of infidelity my husband almost cheated on me cheat wifes
cheater click cheaters
how often do women cheat on their husbands site husband watches wife cheat
stories of train sex dirty adult stories masterbation schools technices sex stories
how many women cheat on husbands link women will cheat
my husband cheated on me rixgroup.com husband cheat
adult baby stories site tamil sex stories readable
cell spy monitoring go top free spy apps for android
free android spy software download go best cell phone spy apps
boyfriend cheated on me all wives cheat cheat wifes
text message spy android spy sms android best spy app android
prescription drug card walgreens prescription coupons pharmacy transfer coupons
rite aid makeup coupons walgreens photo coupon code free prints walgreens coupon in store
canadian pharmacy coupon code blog.blinddude.com discount pharmacy cards
pharmacy card discount go walgreens coupons for prints
big rx discounts bartsha.cz rx drugs coupons
side effects of an abortion insight.nestingen.com how many abortions can you have
pfizer coupons for viagra singlvkuchyni.cz internet drug coupons
rite aid photo coupon code click walgreens prints coupons
rite aid video coupons totspub.com pharmacy cards
when married men cheat open why do married men cheat on their wives
amoxicillin blog.collectedit.com levitra pill
imitrex 50mg blog.jp-sa.org vibramycin 100mg
vibramycin site cialis 40mg
free prescription drug cards markthrice.com free printable viagra coupons
drug prescription card viagra coupons free prescription discount coupon
coupon for viagra go free prescription cards
married men who cheat reasons why husband cheat letter to husband who cheated
women who want to cheat open want my wife to cheat
viagra manufacturer coupon viagra coupons free coupons for drugs
can i take atorvastatin before a colonoscopy can i take atorvastatin before a colonoscopy can i take atorvastatin before a colonoscopy
lisinopril and ativan lisinopril and ativan lisinopril and ativan
abortion clinics in nyc click abortion clinics in chicago
prescription coupons cialis coupon coupons for drugs
facts against abortion read where to get abortion pill
bystolic discount coupon bystolic coupon save up to $20 forest patient assistance
prescription drugs coupons survivingediscovery.com lilly cialis coupons
generic bystolic alternative bystolic generic
at home abortions side effects of abortion late term abortion procedure
prescription drugs discount cards totspub.com coupon for prescription
sumatriptan succ http://sumatriptannow.com/succ sumatriptan succ
prescription drugs coupon prescription drug discount cards coupons for cialis 2016
diabetes affect sexuality diabetes man
free discount prescription card open free printable cialis coupons
cialis coupons 2015 is-aber.net prescription savings card
augmentin 375 augmentin 1000 augmentin
cialis prix cialis effet cialis prix
escitalopramoksalat escitalopram pliva escitalopram tbl
coversyl plus open coversyl
cephalexin side effects link cephalexin monohydrate uti
prochlorperazine click prochlorperazine 10 mg
manufacturer coupons for prescription drugs prescription discount coupon internet drug coupons
prescription coupons cialis coupons from lilly coupon for prescription
cialis coupons online lilly cialis coupons cialis trial coupon
nyc abortion akum.org abortion pill experiences
aspiration abortion medication abortion how much is abortion
coversyl 10 blog.keylink.rs coversyl alcool
amoxicillin endikasyonlar agama-rc.com amoxicillin
voltarene 75 mg yunaweddings.com voltarene 75 mg
prescription coupon card lilly cialis coupon coupons cialis
home abortion pill abeltasman.de free abortion pill
alternatives to abortion pill anti abortion facts average cost of abortion
abortion pill centers buy abortion pill pro abortion
cialis a alkohol blog.keylink.rs cialis a alkohol
anti abortion facts cost of abortion pill abortion pill procedures
triatec francescocutolo.it trialect opinion
post abortion pill methods of abortion pill against abortion pill facts
home abortion pill abortion options average cost of abortion
coupon for prescription free cialis coupon 2016 cialis discount coupons online
free coupon for cialis destinations.com.pg coupons for prescriptions
viagra cena viagra kamagra cialis viagra cena
amoxicillin 500 mg floridafriendlyplants.com amoxicillin 500 mg
voltaren nedir zygonie.com voltaren patch
abortion pill quotes pro abortion getting an abortion pill
amoxicillin-rnp amoxicilline amoxicillin endikasyonlar
neurontin williamgonzalez.me neurontin
coupons for prescription medications cialis coupons online prescription transfer coupon
amoxicillin antibiyotik fiyat amoxicillin antibiyotik fiyat amoxicillin nedir
amoxicillin airascatering.com amoxicillin nedir
cialis.com coupons cialis discount coupons online cialis manufacturer coupon
amoxicilline amoxicillin endikasyonlar amoxicillin-rnp
free abortion pill achieveriasclasses.com abortions facts
duphaston tablete kako se piju guitar-frets.com duphaston cijena bez recepta
vermox vermox prospect vermox
nootropil 800 mg nootropil danmark nootropil danmark
aspiration abortion second trimester abortion abortion pill cost
viagra online viagra wiki viagra prodej
vermox cijena vermox bez recepta vermox
abortion pill is wrong cost of medical abortion non surgical abortion pill
cost for an abortion abraham.thesharpsystem.com average cost of an abortion pill
coupons for cialis 2016 cialis discount coupons online coupon cialis
vermox cijena vermox bez recepta vermox cijena
lamisil pastillas lamisil pomada lamisil crema precio
discount coupon for cialis coupons for prescription drugs cialis coupons printable
amoxicillin 500 mg aictmkulahospital.org amoxicillin dermani haqqinda
prescription coupon card adlerhohenems.com cialis discount coupon
what is an abortion pill free abortion pill free abortions
coupons cialis cialis coupons online discount prescription coupons
amoxicilline achi-kochi.com amoxicillin-rnp
nootropil piracetam nootropil buy nootropil piracetam
risks of abortion pill abortion pill alternatives information on abortion pill
cialis coupon codes jimscott.infoconex.com coupons for prescription drugs
aborted baby aspiration abortion procedure why to have an abortion
where to have an abortion information abortion abortion clinics in houston
is naltrexone a narcotic alcohol and naltrexone buy ldn online
naltrexone manufacturer tymejczyk.com naltrexone implant side effects
naltrexone opioid ldn capsules how to take ldn
naltrexone hair loss avonotakaronetwork.co.nz opiate implant
low dose naltrexone depression anxiety link naltrexone implant alcohol
low dose natrexone buy ldn online can you drink alcohol while on naltrexone
low dose naltrexone ankylosing spondylitis read doctors who prescribe low dose naltrexone
naltroxene zygonie.com revia
vivitrol read naltrexone fatigue
buy ldn online drug naltrexone vivitral shot
low dose naltrexone buy online opiate blocker implant low dose naltrexone fibromyalgia reviews
ldn immune system read vivitrol for alcohol dependence

Numrët kliko dhe vazhdo: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69