- Mehmet Akifi e ka përjetuar plotësisht fenë islame dhe nuk i ka mbetur asnjë namaz pa e falur.

- Mehmet Akifi që t’i dalë zot idesë së tij, pa i trembur syri se do të preket dikush, i ka shkruar të vërtetat nëpër revista e gazeta.

- Mehmet Akifi nuk ka pirë kurrë alkool, nuk ka luajtur kurrë bixhoz dhe është munduar shumë që të mos t’i këqyrë femrat e huaja.

- Mehmet Akifin, kur ka bërë pehlivanllëk me ndonjërin, askush nuk ka mund ta rrëzojë.

- Mehmet Akifi ka qenë aq bujar saqë kur ka parë ndonjë jetim apo të varfër ia ka dhënë të gjitha paratë që ka pasur me vete.

- Mehmet Akifin nuk ka mundur të kalojë asnjëri duke notuar në det apo tjetërkund.

- Mehmet Akifi ka qenë i pari në degën e fizkulturës, si në vrapim, në hedhjen e gurit, në rrëzim, në ecje në vendet e largëta etj. Mendoni ta keni shkollën 17 km larg. Ai ka shkuar shumë herë në shkollë duke e përshkuar në këmbë këtë largësi.

- Mehmet Akifi ka qenë edhe hoxhë, edhe shkencëtar, edhe hafëz që e dinte Kur’anin përmendsh.

- Mehmet Akifi, kur i bëri 14-15 vjet, dinte 4 gjuhë: osmanishten, persishten, arabishten dhe frëngjishten.

- Mehmet Akifi kur e ka dhënë fjalën që të shkoje diku në orën 8, nuk ka qenë e mundur që të shkonte në orën 8 e15min.

- Mehmet Akifi ka zotëruar virtytet më të bukura njerëzore, si me moral ashtu edhe me sjellje.

KY SHKRIM ËSHTË PËR ATA QË SHPIFIN PËR FENË ISLAME DUKE THËNË SE FEJA NA LA MBRAPA

Numrët kliko dhe vazhdo: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >>>