Zgjohu, se në varr nuk do vlenë kombi i arabit, as e turkut Dëgjo porositë e Pejgamberit se ai është dërguari i All-llahut

Bëhuni kokë për koke, përndryshe ju pret rreziku i madh Se ju shkon nga dora edhe feja edhe shteti, betohem “Vallah”

Armiqtë e perëndimit për shqiptarët po i mprehin dhëmbët Qëllimi i tyre është t’ju copëtojnë duke ndarë nga besimtarët

Përse ndaj muslimanëve po bërtitni: Unë jam shqiptar! Përse pasoni një politikë kot, pa përfundim, pse e çfarë?

Përse shumica nuk po shihni rrugën që jeni duke shkuar Akoma me atë mendim po jetoni rrugët qorre duke pasuar

Prej meje dëgjoni këto fjalë se si ju edhe unë jam shqiptar. S’mund t’ju them tjetër, o anëtarët e Atdheut tim të shkatërruar.

2. 1911 MEHMET AKIF ERSOY

Shqipëroi: Abdylkadir Haktanër

(1) Babai im, i ndjeri Hoxha Tahir efendiu i Pejës, ka qenë myderriz (Prof)në xhaminë e Fatisë të Stambollit. Ai është i lindur në Pejë, në Kosovë. Ai është edhe babai im, edhe mësuesi im. Unë tërë diturinë time e kam marrë prej tij. U detyrova që ta shkruaj këtë shënim, që të kuptohen më mirë poezitë dhe që Babai im të përmendet me mëshirë.

KËTYRE SHQIPTARËVE TË FAMSHËM UA SHTOJMË EDHE MEHMET AKIFIN DHE PASTAJ TË SHOHIM SE CILI ËSHTË MË BESIMTAR, SE PËR NJERIUN ËSHTË KATASTROFË QË TË MBETET PA BESIM NË FENË E VËERTETË

1- Naum Veqilharxhi. 2- Konstantin Kristoforidhi. 3- Naim Frashëri. 4- Sami Frashëri 5- Abdyl Frashëri 6- Luigj Gurakuqi. 7- Jeronim De Rada. 8- Anton Zako Çajupi. 9- Millosh Gjergj Nikolla (Migjeni). 10- Eqrem Qabej. 11- Ndre Mjeda. 12- Ali Asllani. 13- Sterjo Spasse. 14- Shtjefën Gjeçovi. 15 Pashko Vaso. 16 Filip Shiroka. 17- Gjergj Kastrioti (Skënderbeu) 18-Ismail Qemali 19 Bajram Curri. 20-Fan S. Noli 21- Lek Dukagjini. 22- Avni Rrustemi 23- Shote Galica. 24 Azem Bejta 25- Ali Kelmendi 26 Elena Gjika. 27 Zef Lushmarku. 28-Hasan Prishtina. 29 Qemal Stafa. 30-Isa Boletini.

Këtyre shqiptarëve të famshëm do t’ua shtojmë edhe Mehmet Akif Ersojin, që ka qenë shqiptar me orgjinë nga Peja e Kosovës.

- Mehmet Akifi në Turqi ka qenë musliman i fortë, poet i pashoq dhe idealist i fortë.

Numrët kliko dhe vazhdo: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >>>