- Duke  ndjejur dhimje më këqyri:

Keni studjuar fizikën, materja është forma e fort të energjisë. Energjija është një shkëlqim i fonksioneve të All-llahut…Mos shiko formën e dukshme të varrit, shikoje energjin në të, domethënë me shprehjen atomët e elektronët shikoji, prej asaj dere hyn dhe sodis formët e ndryshme të jetës.

-pra vdiçe e çka u bë?

-Momentalisht më kaplloj errësira, pastaj u hapën dyrt, dola mënjë botë që skam parë kurr. Kur i hapa sytë njëri pran meje po rah vetëveten dhe po bërtit: “Ah përse nuk zëna besë?” Meqenëse i ngrati nuk kishte besuar në jetën tjetër, kur e pashë se pendimi i tij pa vlerë…Edhe unë fillova të pendohem, Sepse në jetën tjetër çdo send po duket shumë qart. Në jetën dynjasë themelët e besimi sa ishin teorik, këtu aq ishtë qartë, aq në pratikë.

-Po tortura e xhehennemit e tjerë?

-Zjarri i pendimit të gjitha zjarrët i tejkalon. Ndaj mirësive të A-llahut të bëhesh mosmirinjohës,  ai turpirimi ishte zjarri më i madh.

- E pyeta: Ndaj meje dhe ndaj shokëve mi ake donjë porosi?

 Më këqyri shumë shtrembut sikur kur më dëbon-më refuzon.

-Më tha: duhet të pendohesh për këtë pytje që ma bëne. Përse nuk po ju mjaftojn porusitë e All-llahu që bën në Kur’an, a nuk po ju mjaftojn porusitë e sunnetit të Profetit Muhammed a.s.m. dhe po më pytë ake donjë porosi e këshillë?
Në këtë rastë e kuptova se, nga errësirën nën jorgan, errësira e pakujdesisë ishte më trashë. Kërkova lejë nga vdekuri dhe fillova të kaloj nga gjallria e varrezave, e ika tek vdekurit e qytetarëve dh fillova të udhtoj nëpër rruga të vetmisë.  

46   GJUKIMI I VERTETE

Kuptimin e hadithit që thotë: E drejta është e lartë.… Kuptimin e kësaj hadithit ekan sqaruar  Mehmet Akifi edhe Said Nursija. Kur shikojm këtë dhe e shohim se ato kan pritur mëngjesën e natës dhe verën e dimrit, që errësira nëpër vende muslimaneve ka  vazhduar që 300 vjetë. Këto personalitete agimin  kan pritur dhe për ardhjen e saj kan dhënë sihariqë.
Nga libri poezik i Mehmed Akifit e kuptojm se: Evërteta patjetër dota ngadhnjoje ajo që eshtë falco. Ato ngatrime janë kalimtarë dhe në çdo çështje do të prparon e vërteta. Ksaj prparimi dhe lartsimi as një send nuk do të mundin të pengojn.  Përmbi ksaj dritë edhe të tërhiqet perde. Prap dielli e vërtetë nuk do të përëndoje. Injoranca dhe pakujdesia e muslimaneve nuk është gjë themelorë. Patjetër rrena doti përkulet të drejtes. Erëndësira nuk mud të fshehe diellin edhe të bëhet nata edhe të bëhet nata do të linde hëna Potë të përëndojn dielli dhe hëna, Ajo drita nga dhéu do të dale në sheshë.
    
Gabimi është tjetër e drejta është tjetër. Feja islame është tjetër muslimani tjetër. Këto njerëz që jan habitur kur dota gjejn fenë islame, dotë linde dielli i fesë islame dhe dotë agoje mëngjesa.
    Muslimani kur dotë bëhet miku i muslimanit dhe kur dotë armiqsohet me mëkatet e tij personale, dotë shpërndahen mjegullat e pakujdesisë. Kur soset armimiqsia e muslimanit ndaj vëllaut të tij musliman, atëherë del në shesh një komuniteti musliman i pastër dhe shpëtojn.
    Kurse  Said Nursiu këtillë e sqaron këtë hadith:
Meqë e drejda (feja islama) gjithëmon është ngadhnjëmtarë, Athere përçka mohimtari muslimanin, forca të drejtën të ngadhnjoje?
    
është shkaku se: Duke qenë e nevojshëm vepra e çdo muslimanit të pështatet me muslimanizmin, kjo çdo herë nuk po pështatet.
    
Duke qenë e nevojëshem, çdo vepra e mohimtari të kundërshtoje me muslimanizmin edhe ky nuk po bëhet.
    

Domethënë principet e besimtarëve që kan ikur tek qafiri, po na ngadhnjojn principet pa feve që kan ardhur tek ne muslimanët.

Përshembull, dituria, teknika, kontributi dhe talentia jan proni i muslimanit, këto po të ikin tek ateistet e Moskvës, athere del në shesh një gjë kundërta…
Kurse injoranca dembellëku dhe mos lëvizje jan traditet e mohimtarëve, këto potë shkojn tek populli i Meqqes… edhe kjo është një vepra negativ.

Në këtë rast pricipet e muslimanizmit që jan në Moskva e ngadhnjojn principet mohimtarëve që janë në Meqqe.

 Domethënë feja islame gjithënjë ka qenë më e lart dhe prap nuk eka humbur vlerën dhe ai është ngadhnimtarë.

Sepse njeriun që eka krijuar Allahu, për qetësimin e tij fenë eka dërguar. Kur bashkohen feja islame me njeriun, del nëshesh një forca e madhe.

Muslimani  fenë islame jo nga kokën e tij boshe, por nga themelet e fesë duhet ti mësoje, të huajat me prova e me përkthime arriten në atë pikë.

Kurse urdhërat e All-llahu edhe në Kur’an dhe në librin e universit janë rregjistruar.

Urdhërat që janë rregjistruar në univers, janë përmbledhur në librët e shkollës si ligj, si shembull, si barazim dhe teorem. Këtyreve Arabist i thuajn: “Sheriati fëtri, sheriati kevni dhe adetuull-llah. Gabim është që thuajn ligjet natyrore. Sepse natyrën All-llahu eka krijuar, edhe ligjët natyrore Ai ika vendosur.
Nëpër shkolla që i mësojn ato mësime jan kuptime dhe shpjegime të disa Ajeteve dhe të haditheve të Profetit Muhammed a.s.m.. Meqë është kështu:

Patjetër duhet të bashkohen shkolla me xhamijen. Sepse dija është një fuksion i All-llahut. Nuk mund të bëhet shkenca me fe edhe shkenca pa fe.

Meqë disa shtete me shkencën fizike dhe të kemisë përparunë dhe u bënën forca syperiore, pra edhe ato jo ndryshe por kan përparuar me ligjet që ka vendosur All-llahu në universin.

Muslimanët edhe të bijnë i mundur, feya islame në çdo vendë është gadhnjimtarë.
Po qe se feja islame ka mbetur vetëm në teori, nuk ështe vendosur në pratikë, për këtë muslimanët nuk po mundin të bjnë suksesë…Ndërkaq besimtarët po që ngatrojn të vërteten me atë jo e vërtetë, atëhere mbesin pa fuqi dhe habiten, në këtë rast All-llahu përmbi kokët etyre ia sjell një mizorin që të trezohen dhe të vijnë në mend.

Pra e drejta dhe vërteta në tërë botën pe vazhdon lartsinë e tij. Në këtë rast po qe se njëmiliarde e gjysëm besimtarët bashkohen me islamizmin do të dale në shesh ngadhnjimi dhe lartësimi i tyre. Nga ky arsye është se në ardhshnmeri zëri më i lart do jetë i fesë islame. Toka dhe qielli i azisë do të ishte në duart e muslimanëve.

viagra online

where to buy abortion pill abortion pill prescription where to buy abortion pills online
where can i get the abortion pill online abortion pill abortion pill
abortion pills read here where can you buy the abortion pill
order abortion pill abortion pill abortion pill online purchase
where can i get the abortion pill online click abortion pills
cheat wifes when a husband cheats read
how to cheat wife wives cheat signs of infidelity
married affairs read here click here
my boyfriend cheated on me with my mom i dream my husband cheated on me online
viagra without a prescription ontario how long does viagra last for website
read here why do married men cheat on their wives why people cheat in marriage
redirect reasons women cheat how many guys cheat
click here why wifes cheat why people cheat in relationships
go click click here
men who have affairs open women that cheat
wife cheated click why do men cheat
my boyfriend cheated on me with a guy I cheated on my girlfriend cheat on your wife
go click my boyfriend cheated on me with my mom
website why wife cheat open
redirect married and want to cheat read here
link click go
medical abortion pill risks surgical abortion or pill cost of the abortion pill
read read here abortion at home
why do husbands cheat read cheat
abortion clinc how do you do abortion what is an abortion clinic
free abortion pills abortion pill prices pregnancy problems
rapid chlamydia test read what is chlamydia symptoms
what are aids symptoms go living with hiv
i cheated on my boyfriend with his best friend blog.gobiztech.com my boyfriend cheated on me with my best friend
meet and cheat blog.rewardsrunner.com wifes that cheat
abortion clinic open pregnancy medications
baby abortion story bigwindcn.com problems in early pregnancy
phone spy apps open spy phone
dilation and curettage of uterus abortion process local abortion clinics
adult interracial stories k9 sex stories twinkie joke classic adult jokes jokes stories humor funny
horny sex stories free readable adult stories kerala sex stories
bdsm gay sex stories click interactive adult stories
text message spy android solluna.somee.com best spy app android
walgreen printable coupon open free pharmacy discount card
pharmacy card discount link walgreens coupons for prints
my wife cheated now what blacktomflint.ca married men affairs
reasons why husbands cheat the unfaithful husband my fiance cheated on me
spy app for phone open cell phone spy apps
pfizer coupons for viagra singlvkuchyni.cz internet drug coupons
abortion in the first trimester pregnancy dilation and curettage of uterus
free phone spyware xn--sorpendlerklub-sqb.dk spy to mobile download
types of abortion open 12 weeks pregnant abortion pills
text spy ps4haber.com app monitor text messages
rite aid video coupons site pharmacy cards
walgreens store coupons walgreens photo printing walgreens deal
metronidazole go flagyl 400mg
proscar 5mg charamin.com clomiphene pill
temovate tube albuterol (salbutamol) 2mg tretinoin tube
vibramycin website-knowledge.com thyroxine 25mcg
deltasone amoxil keflex pill
free prescription drug cards markthrice.com free printable viagra coupons
prescription coupon card go viagra savings and coupons
lisinopril and ativan lisinopril and ativan lisinopril and ativan
lisinopril and wheezing open lisinopril and wheezing
lilly coupons for cialis coupons for prescriptions pet prescription discount card
in clinic abortion fyter.cn aspiration abortion cost
facts against abortion read where to get abortion pill
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
atlanta abortion clinic abortion clinic nyc abortion images
amoxicillin 250 mg capsules http://amoxicillinfor.net/250/mg/capsules amoxicillin 250 mg capsules
bystolic add on copay card bystolic manufacturer coupon
manufacturer coupons for prescription drugs redsoctober.com cialis savings and coupons
does bystolic have a generic bystolic discount card bystolic generic alternative
prescription drugs coupon prescription drug discount cards coupons for cialis 2016
cialis en france cialis en france cialis en france
viagra pillen kruidvat viagra pillen kruidvat online viagra bestellen
drug coupons copay cards for prescription drugs prescription savings cards
lilly cialis coupons coupons for prescription drugs coupons for cialis printable
cialis coupon codesamples.in cialis savings and coupons
cialis prix click cialis prix
niasinamid niacin niacin solgar
viagra kaufen go viagra ersatz
buscopan inj fem-choice.com buscopan spc
arimidex arimidex arimidex
cialis blog.rewardsrunner.com cialis discount
concord wanderer areta.se concor cor
discount coupons for prescriptions go cialis coupons online
where can i buy the abortion pill read medical abortion
free cialis coupon 2016 artsricksha.com cialis discount coupons
prescription coupons myvisajobs.com coupon for prescription
ventolin inhaler dose ventolin inhaler for babies ventolin inhaler 100
levoxacin in gravidanza levoxacin in gravidanza levoxacin posologia
aborted fetus klikekspogroup.com questions about abortion
abortion pill quotes achrom.be abortion pill clinics in houston
amoxicilline aldwych-international.com amoxicillin endikasyonlar
cialis tablet cialis cialis 5 mg
what is an abortion pill having an abortion where to get an abortion pill
herbal abortion pill britmilk.co.uk first trimester abortion pill
vermox alkohol bvandam.com vermox
cialis coupons free discount coupon for cialis cialis sample coupon
coupon for prescription free cialis coupon 2016 cialis discount coupons online
feldene flas feldene gel feldene gel
abortion pill law medical abortion cost cytotec abortion
neurontin neurontin cena neurontin gabapentin
abortion pill procedures about abortion pill abortion pill laws
amoxicillin al 1000 americanstreethockey.com amoxicillin 500 mg
printable cialis coupon prescription drugs coupons coupon prescription
flagyl perros blog.griblivet.dk flagyl vademecum
amoxicillin nedir amoxicillin-rnp amoxicillin antibiyotik fiyat
cialis coupon code cialis sample coupon coupons for prescriptions
amoxicillin-rnp amoxicillin nedir amoxicillin endikasyonlar
viagra torta viagra torta viagra helyett
duphaston tablete kako se piju duphaston duphaston cijena bez recepta
online cialis coupons cialis coupon coupons for prescription medications
vermox sirup vermox alkohol vermox prodej
free coupon for cialis farsettiarte.it cialis prescription coupon
duphaston forum duphaston i ovulacija duphaston forum
cost for an abortion abraham.thesharpsystem.com average cost of an abortion pill
online cialis coupons adlerhohenems.com cialis prescription coupon
amoxicillin al 1000 amoxicilline amoxicilline
viagra wiki viagra viagra
vermox cijena lasertech.com vermox cijena
abortion pill is wrong aictmkulahospital.org what is an abortion pill
first trimester abortion pill rubinetteriemariani.it history of abortion pill
neurontin neurontin gabapentin neurontin alkohol
coupons for prescription drugs cialis coupons from manufacturer discount prescription coupons
after abortion stories jonathankolbo.com pro life abortion facts
how soon can you terminate a pregnancy abortion pills cost abortion 8 weeks
abortion laws myfinancialbook.com abortion clinics in austin tx
i want to tell my story homemade abortion home remedies for early pregnancy termination
do i have an abortion early pregnancy termination abortion in first trimester
cialis online coupon cialis coupons printable coupons for cialis printable
cialis coupons from manufacturer myvisajobs.com cialis trial coupon
vivitrol dosage low dose naltrexone contraindications naltrexone low dose side effects
naltrexone side effects with alcohol blog.dotnetnerd.dk low dose medicine
vivitrol cost click fibromyalgia ldn
low dose naltrexone breast cancer other names for naltrexone naltrexone injections
what is vivitrol medication nalrexone what is naltrexone prescribed for
where to get naltrexone implant blog.bjorback.com naltrexone diarrhea
opioid blocker injection link how much is naltrexone
low dose natrexone site can you drink alcohol while on naltrexone
naltrexone revia avonotakaronetwork.co.nz how to take ldn
implant for opiate addiction click naltrexane
how to make low dose naltrexone skydtsgaard.dk naltrexone opiate withdrawal
how long does naltrexone take to work site does naltrexone help with opiate withdrawal
naltrexone mechanism blog.aids2014.org vivitrol drug
naltrexone in india zygonie.com naltrexone ingredients
vivitrol and alcohol charamin.com naltrexone used for
ldn and ulcerative colitis link narcan challenge test
lansoprazol dosering lansoprazol 15 mg pris lansoprazol yan etkileri
nix bivirkninger ogmalkp-piller.site nix registret

Numrët kliko dhe vazhdo: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42