Kjo dynjaja vendi i provimit, në shtetin e Indisë njerëzit aq ishin të varfër që, me para për ti shesin orgënët e trupit e të bëjn donjë para po hyjshin në bishtë e aty po pritshin shumë koh.

Kurse në Turqi njeriu me paratë e një veshkut po mundke të bleje një Mecedes dhe të jetoje si pasha. Në kohën e fundin llojllojë shpikje po bëhet, bile edhe veshkun pe ndrojn në maqinë pra në mercedes. Duke përparuar ditët ndoshta, më një sy apo veshk dotë blehet autobusi. Sepse ato janë mrekulli që asnjë ekspert nuk mund ti krijoje ato
Thuajn një fjalë: Njerëzit po maqinizohen, domethënë, shite një organ e bleje një maqinë.

Nuk kishmi dashur të bëhemi kështu, ishte shumë më mirë të na punojn veglat deri në 0çastin e fundit, e të kishim pasur shëndosh e mirë. Prap thuajn: “Mbrenda çdo fatkeqësie ka një mëshirë” parandej njerëzit nuk e dishin vlerët e organëve, por tash po e kuptojn” Ishte bërë shumë mirë njeriu  ta kishte ditur edhe vlerën e vetvetes. Ajo dije atë ndoshta ekishte shpëtuar, ndoshta trupin e tij nuk ekishte kalbur  nëpër kafetore, pijetore apo në vende ku luajn bixhoz. Njeriu shum dotë vleje kur dotë dije vlerën e organëve dhe kohës së tij. Në këtë rast organët e tij jo, por punët e orëve të tij të mendimeve do të vlejnë miliona. Kjo mendim mund të bëhet shkak shpëtimi nga operacioneve.

Organët e njeriut sa janë të vlefshëm, për njeriun  aq është e vlefshme feja islame që atë ne naka dërguar All-llahu. Kush mbështetet në fenë, ai shpëton.

Ai All-llahu që ne  naka rregulluar trupin, që të jetujem rehat, nuk ësht tjetëri, prap Ai All-llahu ne naka dërguar rregullin e islamit. Metë vërtetë secili send duke qenë në rregullin e tij, njësoj edhe njeriu nuk mund të qëndroje larg rregullit! Rregullët e trupit, të universit dhe të fesë islame, pra këto 3 rregulla janë njëkomplet që njërin prej tjetrit nuk mund ti ndash. Këto kur ndahen edhe njeri ndahet nga njerëzimi.

38  KUSH PO NA MBRONE NGA VESHTIRESIRA

Matthew’i 21 vjeçarë që po jetonte në qytetin Spring Hill të Amerikës ekishte këmbin 80 cm të gjatë…

Kurse fëmija që po lind 6 cm ekan këmbën.

Fëmija duke rritur, te dy këmbët e tij në një dimenzi pi rriten, gjithënjë pi mbrohet dimenzia e këmbëve të njerëzëve.

Duke rritur këmbi i njeriut. Simetrikiteti i këmbve, i gishteve dhe i thonjëve nuk po prishet.

Njësoj edhe mbrenda këmbëve kockët, damarët, mushkujt dhe nervët me ekuilibër bo rriten.
Këto a mund ti braktisesh rastisisë, natyrës budallë, barazia a tyre amundet të bëhet rastisisht, njeriu po rritet edhe likura e tij po rritet, a ka mundësi rrobaqpsi të qepe donje robën e fëmisë që, Fëmija kur rritet edhe roba te rritet.
 
Jo vetëm këmba e djalit, por tërë organet e tij po rriten me regulla e dimenzione dhe me ekuilibër syperiore. Sa po rritet këmba e tij edhe dora, syri, veshi, lukthi, mushkriri dhe zemra në një dimenzion po rriten. Mënë fund djali kur po bënë 20 vjetë po ndalët e rritmja.        

Por e rritmja e këmbit të Matthew’it ka vazhduar. Tani 80 cm., mëtej sa dotë bëhet nuk po dihet.

Ky djalosh me zor po mban këmbën madhështorë,  vrapën hedhe mnjëanë, ingrati mezi po ecte. Shumë shtrenjtë pi kushtojshin këpucët e tij veçante. Për to çdo lëvizje një dert, të ngrihet, të shtrihet, të hipe në maqinë!..  

Prap Matthewi është fatbardh,. Sepse vetëm këmbët pi rriten, po të ishin rritur edhe tjera organa ma tregoni çfare kishte bërë.   

Kjo për njerëzit është një shembull, që të kuptojn vlerën e organëve tyre që janë krijuar me ekuilibërim. Ne, të gjithë kemi qenë fëmi. Organët e tanë më parë ishin voxhli, por tani u rriten. U rriten deri aty që uaka urdhëruar All-llahu dhe u ndalë e rritmja e tyre. Po të mos ishte ndalë e rritmja e organëve tanë. Po të ishin rritur edhe gishtet si thuajtë e tanë që rriten vazhdimisht a doti shkurtonim gishtetet, si i shkurtojm  thuajt a, si po thuni ?

Po të ishin rritur krahtë? Pot ë kishte vazhduar e rritmja e dhëmbëve, e hundës, e veshëve… Pot ë ishin rritur sytë, po gjuha duke trashur të ishte rritur çdo ditë ngapak , çfare ishte bërë halli ynë?

Të njëjtën gjarje mund të mendonim edhe për organët e tanë të mbrendshme.

Me këto tregime po duket se, nga shume fatkeqësira ne na kishte mbrojtur All-llahu.

Mendoni po të ishmi 8-10 metre gjatë, çfare ishte bërë halli ynë.    

A po shihni se, që të mos shohim të vërteten, eksperiencët të zakonshem ne çfare pëlhurë na kishin tërhequr përpara syve tanë . Që një pëlhurë: “ kemi lindur, jemi rritur dhe po jetonim.”

Edhe ne si donjëri kishmi mund të bëhemi i sakatosur, me prapamendime, i çmendur. Ma tregoni ne a aftësia, apo kontributi naka ndihmuar që nuk jemi bë ashtu?
Vëllezër e motra të ndershëm! Duhët të dijm se All-llahu në trupët e tanë ka vendosur jashtzakonisht një sistem një harmoni

Trupët e tanë që naka rregulluar All-llahu, ka dërguar edhe sistemin e fesë islame për ne. Trupi ynë, organët e tanë sa janë të përsosur, edhe feja islame aq është e përsosur. Edhe Besimtari bëhet i përsosur kur mbështetet fesë islame.

Siç njeriu i 1400 vjeteve më parë që ka qenë e përsosur edhe njerëzit e sotshem janë të tillë… Njësoj edhe feja islame që ështe dërguar para 1400 vjete aq është e përsosur.
Siç sistemi i universit uaka përgjigjur nevojave të secilit shekull edhe feja islame u aka përgjigjur nevojave të secilit shekull, përgjigja  e tij do të vazhdoje edhe më tej. Sepse mjeshtri, dijetari, shpikuesi i tedyjeve ështe All-llahu xh.sh.

Pra secili send duke qenë më një sistem superiore edhe njeri nuk mun të mbetet pa sistem.
Atomët sa ngjasojn sistemit të diellit.

Numrët kliko dhe vazhdo: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >>>