21. Në këtë pikë si argument i çështjes sonë do t’iu paraqesim dy rrezultate të .lexuesve të Nurit. Njëri është një shkencëtar gjerman që, duke lexuar Risale-i Nurin ka pranuar fenë islame. Duke u interesuar ka mësuar pak edhe gjuhën turke, ka ardhur në Stamboll dhe për të shkuar në qytetin Bursa, i ka hipur autobusit dhe është ulur në të njëjtën sedilje me një hoxhë të famshëm i cili quhet Ahmet Shahin, që afro 30 vjet, vazhdimisht çdo ditë në një gazetë fetare jep artikuj për fenë islame. Gjermani pasi njihet me hoxhën i thotë:
Hoxhë, hoxhë, ju po gaboni shumë.
- Për çfarë? - tha hoxha!
- Nëpër xhami dilni para popullit për të ligjëruar dhe thoni se islami është kështu, islami është ashtu. - tha gjermani.
- E si duhet të themi? - pyeti hoxha.
- Më parë popullin duhet ta bindni me besim, pastaj t’u tregoni për islamin.
- Islami me besimin çfarë dallimi kanë? - pyeti hoxha.
- Islami është një peshë dhe pesha vendoset në vend të fortë që të mund ta mbajë atë. Ndërsa pa ua forcuar besimin në zemrat e njerëzve, si ia ngarkoni islamin që është një peshë që mbanë obligime?! Pra e patë se, si preferohet forcimi i besimit ndaj zbatimit të kushteve të fesë...
E dyta: Eshtë letra e disa të rinjve shqiptarë, që më kanë dërguar letër dhe në të kështu më thuajnë
…I nderuar vëllai ynë na keni gëzuar pa masë që po vazhdoni të kontriboni duke sakrifikuar intelektualisht e fizikisht për përhapjen e dritës së besimit duke përkthyer këto libra në gjuhën tonë shqipe, për të cilat ne mendojmë se ka shumë mendje dhe zemra të etura që kanë nevojë për ushqimin e këtyre librave. Sepse këto libra të Bediuzzamanit, sa të lehta janë për t’u kuptuar nga ata njerëz që janë në errësirën e mosbesimit, po aq të vështira janë për t’u kuptuar nga ata njerëz që i vlerësojnë ato. (Pra ka nevojë që leximi i tyre të përsëritet).
Ne disa herë kemi zhvilluar programe javore në kohët e përcaktuar për të lexuar libra, dhe si literaturë kryesore, kemi pasur Risale-i Nurin të përkthyer nga ju. Ndërsa idetë dhe përfundimet shtohen, besimi ynë rinohet e përforcohet...
Ju japim fjalën se do të mundohemi që drita e Risaleve të përhapet në çdo skaj të Shqipërisë.
Me nderime dhe me respekt nga djemtë e Kavajës.
Këtu do t’ua parashtroj edhe dy ndodhi të dy nxënësëve të Risale-I Nurit që ta shihni se si e përjetojnë ata islamin. E para: Një ditë që kam qenë në Ankara e kalova natën në një “dershane” (mësimtore) që banojnë nxënësit e Nurit... Ishte verë dhe pas darke ndenjëm shumë. Kur u ngrita në mëngjes që ta fal namazin e sabahit, ishte afruar të lindte dielli dhe shpejt e shpejt u fala duke menduar se ata janë falur para meje. Kur u ngritën edhe tre vetë të tjerë njëri nga të cilët ishte duke magjistruar shkencën fizike m’u drejtua: O axhë, si nuk na çove edhe neve që ta falim namazin? Bërtiste, e qante duke e përplasë veten andej e këtej: Ah, i mjeri unë, si ka mundësi që unë ta braktisi namazin?!
Një tjetër shembull. është një nuse nxënëse e Risale-i Nurit që       burri i saj e kishte kryer shkollën për doganë. Me gjithë se edhe ai ishte fetar, por siç e dini edhe ju, ai është vend ku luan rol ryshfeti dhe po qe se edhe ky nuk merr ryshfet, shokët do ta shpifin e do ta nxjerin nga puna. E nusja e tij kur e merr vesh që burri po bie në shtëpi sendet që nuk ka të drejtë, mënjëherë i drejtohet burrit: “O burri im, mendo mirë dhe zgjidhe se ke për t’u ndarë nga njëri, ose prej meje ose nga puna.” Dhe burri mbeti pa rrugëdalje dhe e la punën. Këto unë i njoh mirë tani ai shoku. Ka hapur një librari dhe aty punon. A e patë Risale-i Nuri çfarë besimi ua garanton njerëzve.   Abdylkadir HAKTANËR shërbitorë i Nurit nga ana e Preshevësë.

viagra online

abortion pills online http://www.arnima.com/blog/blog/page/facts-about-abortion-pill.aspx buy abortion pill online

where to buy abortion pill an abortion pill where to buy abortion pills online
where can i get the abortion pill online abortion pill abortion pill
order abortion pill online online purchase abortion pill where can i get the abortion pill online
where can i get the abortion pill online abortion pill how to order the abortion pill online
abortion pill online purchase read here ordering abortion pills to be shipped to house
where can you buy the abortion pill where can i buy abortion pills abortion pill prescription
click wifes who cheat what is infidelity
women that cheat with married men go why do people cheat
how to cheat wife redirect cheat on your wife
viagra without a prescription ontario how long does viagra last for website
wives who cheat on husbands meet to cheat unfaithful wife
i want an affair why do women cheat on husbands open
click here how to catch a cheat why people cheat in relationships
married men having affairs married men and affairs go
all wives cheat open women affairs
click here reasons married men cheat how many men have affairs
link read why do married men cheat on their wives
women who cheat how do i know if my wife has cheated reasons wives cheat on their husbands
pill abortion procedure side effects from abortion pill pregnancy termination pill
read abortion clinics cost abortion at home
open women affair redirect
open open reasons wives cheat on husbands
married cheat why men cheat on beautiful women read here
best free android spy apps sms spyware for android tracking software for cell phones
aspiration abortion procedure open closest abortion clinic
he cheated on his girlfriend with me girlfriend cheated on me while drunk cheated on my girlfriend
married and wanting to cheat i love my wife but i want to cheat do you cheat on your wife
erotic sex adult stories fiction free boys suck boys dick sex stories free erotic adult stories
desi adult stories open adult sex stories
adult written porn stories with animals link sex with mom stories
when your husband cheats click cheaters
my husband cheated on me rixgroup.com husband cheat
abortion houston myjustliving.com teenage abortion statistics
bdsm gay sex stories click interactive adult stories
boyfriend cheated on me all wives cheat cheat wifes
canadian pharmacy coupon code walgreens photo promo code 2015 discount pharmacy cards
drug discount coupons go discount prescription drug cards
My boyfriend cheated on me meet and cheat wife cheaters
men and women married men that cheat women that cheat on their husbands
walgreens coupon code prints steveperks.com walgreens coupon printable
why men cheat read women who cheated
printable viagra coupon read free prescription drug discount card
priligy 90mg link sildenafil citrate 200mg
temovate tube albuterol (salbutamol) 2mg tretinoin tube
viagra coupon 2015 pharmacy codes prescription transfer prescription coupon
finasteride pill site propecia 1mg
valtrex priligy 60mg levitra
how early can you have an abortion abortion pill how to get an abortion
what is the generic name for bystolic open when will bystolic go generic
atlanta abortion clinic site abortion images
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
gabapentin maximum dosage for anxiety http://lensbyluca.com/maximum/dosage/for/anxiety gabapentin maximum dosage for anxiety
at home abortions abortion procedure video late term abortion procedure
prescription drugs discount cards totspub.com coupon for prescription
generic for bystolic link bystolic manufacturer coupon
free prescription cards discount link free discount prescription cards
prescription savings cards codesamples.in canada drug pharmacy coupon
cialis coupon click cialis savings and coupons
free discount prescription card prostudiousa.com free printable cialis coupons
cialis coupons 2015 is-aber.net prescription savings card
cialis coupons from manufacturer go cialis prescription coupon
escitalopramoksalat escitalopramoksalat escitalopram tbl
niasinamid niacin niacin solgar
buscopan buscopan wirkung buscopan
renovation vejle go renovation nyborg
nolvadex achat harshpande.net nolvadex achat
imodium chien imodium duo imodium chien
imodium notice karensmith.us imodium duo
ventolini nursece4less.com ventolin precio
free prescription drug discount card meraresult.com cialis sample coupon
how to have an abortion cicg-iccg.com when was abortion legalized
free abortion clinics site risks of abortion
where can i buy the abortion pill britmilk.co.uk medical abortion
buscopan dosierung buscopan ampullen buscopan preis
kamagra 100 kamagra brez recepta kamagra bolha
duspatal kopen duspatal vrij verkrijgbaar duspatalin buscopan
lilly cialis coupons cialis online coupon coupons for prescriptions
abortion pill debate pros and cons of abortion effects of abortion pill
how does abortion pill work acnc.com teen abortion pill
non surgical abortion pill abortion pill video late term abortion pill
cialis blog.pragmos.it cialis
deroxat et alcool deroxat deroxat 10 mg
non surgical abortion pill early abortion pill abortion pill pictures
post abortion pill methods of abortion pill against abortion pill facts
information on abortion pill abortion pill types of abortion pill
discount coupon for cialis cialis prescription coupon cialis coupon free
naltrexone food addiction naltrexone alcoholism medication ldn and cancer
low dose naltrexone for opiate withdrawal http://naltrexonealcoholismmedication.com/ can you drink alcohol while taking low dose naltrexone
viagra kamagra cialis viagra helyett viagra cena
coupon for prescriptions free printable cialis coupons discount prescription coupons
2nd trimester abortion pill steadfasttraining.co.uk cytotec abortion
neurontin pallanuoto.dinamicatorino.it neurontin gabapentin
voltaren ampul voltaren gel voltaren ampul
abortion pill is wrong home abortion pill methods when is it too late to get an abortion pill
abortion pill process pathakwavecurecenter.com effects of abortion pill
amoxicilline amoxicillin-rnp amoxicillin nedir
average abortion pill cost abeltasman.de in clinic abortion pill
abortion pill side effects artsricksha.com abortion pill price
prescription drug coupons abraham.thesharpsystem.com lilly coupons for cialis
duphaston duphaston forum duphaston tablete kako se piju
cost of abortion pill armyrotc.uga.edu for abortion pill
vermox cijena vermox bez recepta vermox
coupons for cialis printable arborawning.com cialis manufacturer coupon
vermox house.raupes.net vermox prospect
amoxicillin 1000 mg amoxicilline amoxicillin nedir
addiyar newspaper addyi review addiyar newspaper
cialis 100 mg cialis 100 mg cialis 20
coupons for prescription drugs acnc.com cialis savings and coupons
herbal abortion pill late term abortion pill clinics abortion pill laws
voltaren nedir blog.pragmos.it voltaren jel
abortion pills against abortion pill anti abortion pill
coupons cialis prescription coupons coupons for cialis printable
lamisil comprimidos warpedfish.co.uk lamisil spray
cialis 5 mg centauricom.com cialis 5 mg
neurontin neurontin gabapentin neurontin alkohol
coupon for free cialis prescription discount coupon cialis coupons online
amoxicilline aictmkulahospital.org amoxicillin-rnp
nootropil cena lasertech.com nootropil piracetam
the weeks of pregnancy abortion clinics in cleveland ohio abortion pill stories
abortion pills over the counter what to expect after an abortion abortion methods
how soon can you terminate a pregnancy abortion pills cost abortion 8 weeks
free discount prescription cards lilly coupons for cialis coupons for cialis
drug coupons cialis 2015 coupon canada drug pharmacy coupon
abortion in america how much is a abortion pill early termination pregnancy
low dose naltrexone breast cancer open naltrexone injections
uses of naltrexone what is vivitrol used for naltrexone for sale
neltrexon low dose naltrexone and drinking alcohol naltrexone half life
lowdosenaltrexone org site revia reviews
naltrexone challenge naltrexone injection can naltrexone cause false positive
low dose naltrexone for pain click alcoholism
naltrexone clinic charamin.jp difference between naltrexone and naloxone
naloxone challenge go naltrazone
low dose naltrexone lung cancer charamin.jp low dose naltrexone sleep
naltrexone definition naltrexone alcohol dependence naltrexone dosage range
low dose naltrexone infertility click naltrexone depression treatment
naltrexone india guitar-frets.com trexone
naloxone alcohol treatment blog.jrmissworld.com naltrexone how long does it last

Numrët kliko dhe vazhdo: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35