JETA E PËRJETSHME

antibiotic without prescription

amoxicillin prescription no insurance

buy abortion pill online

buy abortion pill online tecomed.es

am i pmsing or pregnant quiz

am i pregnant quiz

benadryl

benadryl

zithromax

zithromax fontanerosenmalaga.es

diprolene

diprolene

lexapro and weed interaction

lexapro and weed trip read

abortion pill

cost of abortion pill website

melatonin pregnancy third trimester

melatonin and pregnancy in the human

early abortion options

other options then abortion website

benadryl and pregnancy third trimester

benadryl pregnancy nhs read

viagra prodej praha

viagra prodej ostrava metalwings.com

mixing adderall and weed

mixing ibuprofen and weed tonydyson.co.uk

naltrexone vs naloxone usmle

naloxone and naltrexone are examples of

ventolin hfa

ventolin over the counter ski-club-auringen.de

naltrexone reviews reddit

naltrexone shot reviews testbed.idippedut.dk

acquistare cialis 5 mg online

tadalafil mylan prezzo

viagra cena na predpis

viagra prodej inzerce

domperidon tabletta

domperidon hund domperidon injeksi domperidon stada 10 mg
Cili është problemi më i madh i njerëzimit?
Mbrojtja nga të ftohtit apo sigurimi i ushqimit?

Jo! Problemi i më madh për njeriun është vdekja.
Ajo, apo zhdukje apo çlirimi i përjetshme?
Vëlla! Patjetër do të përballemi me ringjalljen,
Që të shkojmë në një jetë që fundi si vjen.
Pra meqë, pa mjeshtër, asnjë krijesë nuk bëhet,
Edhe pa Krijues kurrë asnjë send s’krijohet.

Atëherë, frutën e universit kush e krijoi?
Unë si njeri, për këtë, a s’duhet të mendoj?

Ai është që njeriun e ka ndarë nga lopa,
Duhet të mendojmë që të mos hamë shkopa.

Në jetën e përkohshme fitohet përjetësia,
Të kujdesemi të mos na humbasë lumturia.

Atëhere a do të meritoje të digjet në ferr,
Apo do të përjetoje lumturinë përherë?

Pra, të përgatitemi për jetën që nuk soset,
Që të mos meritojmë torturën që s’haset.

Ja pra, duhet t’ia japim hakun njerëzimit.
Duke u kujdesur t’i plotësojmë kushtet e besimit.

Gjithënjë duhet t’i kushtojmë rëndësi studimit,
Dhe t’i hedhim hapat e mëdha të përparimit.

O ti frutë dhe përmbledhje e gjithësisë,
Hapi sytë e mos iu mashtro përkohshmërisë.

Patjetër kjo jetë një ditë na delë nga dora,
Prej teje miqtë do të ftohen si nga bora.

Kjo botë e përkohshem nuk është vend dëfrimi,
Ndërsa është një vend sprove e shqetësimi.

Jeto duke ditur se këtu ke ardhur për provim
Kur e përjeton fenë me qejf arrin në mbarim.

Or vëlla, All-llahu ty të ka premtuar xhennetin,
Që të fitosh atë plotësoje farzin e sunnetin.

Mos e lidh zemrën me gjërat e përkohshme.
Që të kënaqesh në lumturinë e përjetshme.