17. Leximi i Risale-i Nurit, në këtë kohë, preferohet për arsye se Risale-i Nuri është shkruar nga një autor që i ka respektuar jashtëzakonisht të gjithë dijetarët e vërtetë, periudha e të cilëve shtrihet deri tek Pejgamberi (a.s.m.), sepse në këtë kohë janë paraqitur shumë reformistë të cilët mundohen t’i mohojnë kushtet themelore të fesë dhe medhhebet. Madje përpiqen që të na detyrojnë që ta ndryshojmë medhhebin që kanë trashëguar gjyshërit dhe stërgjyshërit tanë mbi 500 vjet. Medhhebet janë një tolerancë për njerëzit. Siç e keni lexuar edhe më parë, vetë Said Nursiu, që ka qenë i medhhebit Shafi, ka thënë: “Medhhebi i Imam Shafi’ut përballon nevojat e fshatarëve, ndërsa medhhebi i Imam Adham ebu Hanifes përballon nevojat e qytetarëve.”
18. Leximi i Risale-i Nurit në këtë kohë preferohet për arsye se: Autori i tij, duke thënë “I mbështetem All-llahut të më ruajë nga dëmi i djallit dhe i politikës” i ka ndaluar nxënësit e tij të merren me politikë. Madje ai ka paraqitur një mëshirë superiore dhe i është lutur All-llahut edhe për të mirën e atyre që e kanë ndëshkuar atë nëpër burgje e internime. Ai nuk e ka mallkuar as gjykatësin, që ishte përpjekur ta gjykonte me vdekje, që të mos përhapej Risale-i Nuri (Mesazhet e Dritës) në Turqi. Që të mos dëmtohet vajza e tij pa faj që kishte qenë pran gjukatsit.
19. Leximi i veprave të Risale-i Nurit në këtë kohë preferohet edhe për arsye se ato paraqesin argumente tërësisht bindëse. Këtë e vërteton edhe fakti se, në tetor të vitit 2004, një media në Turqi shpalli se një hulumtues evropian kishte konstatuar se: 46% e të huajve, që po bëhen muslimanë  në Evropë, po bëhen duke u bindur nga librat e Risale-i Nurit apo nga nxënësit e tij, ndërsa 56 % nga 15 komunitetet e tjera të grupeve të Turqisë, të Pakistanit dhe të shteteve të ndryshme arabe.
20. Disa profesorë arabë e kishin pyetur përkthyesin e kompletit të Risale-i Nurit në gjuhën arabe, Ihsan Kesëmin, se çfarë e kishte shtyrë që t’i përkthente këto libra nga gjuha turke në gjuhën arabe? Përkthyesi iu është përgjigjur kështu atyre profesorëve: Shkoni e shihini nxënësit e Risale-i Nurit. Kur ta shihni se si i ka edukuar ata Risale-i Nuri, atëherë do ta merrni përgjigjen e duhur.

Këtu do t’iu paraqes edhe dy ndodhi të dy nxënësve të Risale-i Nurit që ta kuptoni vetë se si e përjetojnë ata Islamin. E para: Një ditë kam qenë në Ankara dhe e kalova natën në një “dershane” (mësimtore) - vend ku banojnë nxënësit e Nurit që studiojnë nëpër shkolla të ndryshme... Ishte verë dhe ndenjëm shumë pas darke. Kur u ngrita në mëngjes që ta falja namazin e sabahut, ishte afruar koha e lindjes së diellit dhe u fala shpejt e shpejt duke menduar se ata ishin falur para meje. Më pas u ngritën edhe tre vetë të tjerë qëishin aty. Njëri nga ata, i cili ishte duke magjistruar shkencën e fizikës, m’u drejtua: -O axhë, pse nuk na çove edhe neve që ta falnim namazin? Bërtiste dhe qante duke e përplasur veten sa andej këndej: -Ah, i mjeri unë, si ka mundësi që unë ta braktisi namazin?!  
E dyta: Është letra e disa të rinjve shqiptarë, të cilën më kanë dërguar mua. Aty shkruhet kështu:
… I nderuari vëllai ynë! Na keni gëzuar pa masë që po vazhdoni të kontribuoni duke sakrifikuar intelektualisht e fizikisht për përhapjen e dritës së besimit, duke i përkthyer këto libra në gjuhën tonë shqipe.  Ne mendojmë se ka shumë mendje dhe zemra të etura që kanë nevojë për ushqimin e këtyre librave, sepse librat e Bediuzzamanit janë të lehta për t’u kuptuar dhe janë shumë të vlefshëm për ata që kanë humbur rrugën.
Ne disa herë kemi zhvilluar programe javore, në orare të caktuara, për leximin e librave dhe si literaturë kryesore kemi pasur Risale-i Nurin të përkthyer nga ju. Sa më shumë që shtohen idetë, aq më shumë rinohet e përforcohet besimi ynë...
Ju japim fjalën se do të mundohemi që drita e Risaleve të përhapet në çdo skaj të Shqipërisë.
Me nderime dhe me respekt nga djemtë e Kavajës.

Këtu, në vazhdim, do të paraqes nevojën e leximit të veprave të Risale-i Nurit sipas fjalëve të një shkencëtari gjerman.
  Një gjerman, duke lexuar Risale-i Nurin, ka pranuar fenë islame. Duke u interesuar ka mësuar pak edhe gjuhën turke. Ka vajtur në Stamboll dhe, për të shkuar në qytetin Bursa, ka hipur në autobus. Aty është ulur në të njëjtën sedilje me një hoxhë të famshëm, i cili quhej Ahmet Shahin. Gjermani, pasi u njoh me hoxhën, i thotë:
- Hoxhë, ju po gaboni shumë!
- Për çfarë? – i tha hoxha.
- Nëpër xhami dilni para popullit për të ligjëruar dhe thoni se Islami është kështu e Islami është ashtu, - i tha gjermani.
- E si duhet të themi? – e pyeti hoxha.
- Më parë duhet ta bindni popullin me besim, e pastaj t’i tregoni për Islamin.
- Po çfarë dallimi ka Islami me besimin? – e pyeti hoxha.
- Islami është një peshë dhe pesha vendoset në vend të fortë që të mund ta mbajë atë. Ndërsa ju, pa e forcuar besimin në zemrat e njerëzve, si ua ngarkoni atyre Islamin, që është një peshë që mban obligime!
Pra, e patë se si preferohet forcimi i besimit ndaj zbatimit të kushteve të fesë...

Disa shpifin duke thënë se: Ju i respektoni veprat e Risale-i Nurit më shumë se Kur’anin dhe e doni Said Nursiun më tepër se Pejgamberin a.s.m., gjë që nuk është aspak e vërtetë. Mjerisht, ata nuk dinë se veprat e Risale-i Nurit na kanë detyruar që ta duam shumë Kur’anin dhe Pejgamberin Muhammed a.s.m..
Risale-i Nuri na detyron që pas çdo namazi t’i përcjellim miliona përshëndetje Pejgamberit a.s.m..  
Ka nevojë edhe tjerët të lexojnë këtë tekst që të shpëtojnë nga paragjykimet.

Abdylkadir HAKTANËR, shërbëtor i Risale-i Nurit, nga Presheva.

viagra online

buy abortion pill online purchase abortion pill medical abortion pill online

abortion pill online http://www.sledaddicts.com/page/nausea-pills.aspx order abortion pill

where to buy abortion pill an abortion pill where to buy abortion pills online
where can i get the abortion pill online buy abortion pills online abortion pill
abortion pill prescription redirect pill for abortion online
abortion pills click abortion pills
abortion pill online purchase read here ordering abortion pills to be shipped to house
on line abortion pill abortion pill cytotec abortion
dating a married woman online cheat
my husband almost cheated on me wifes cheat percent of women that cheat
men who have affairs married and want to cheat why women cheat in relationships
read open open
my boyfriend cheated on me with my mom My husband cheated on me online
online cheats reasons why married men cheat
viagra soft how to take how does viagra affect women read here
how often do women cheat on their husbands women who cheat on relationships why do men have affairs
men who have affairs open women that cheat
all wives cheat redirect women affairs
wives that cheat why women cheat on men women affairs
website online open
redirect why do women cheat read here
the unfaithful husband how many guys cheat i cheated on my husband
open I cheated on my wife redirect
rapid chlamydia test read what is chlamydia symptoms
how to cheat on my husband gerarprieto.com I cheated on my girlfriend
boyfriend cheated on me site what makes people cheat
married and wanting to cheat i love my wife but i want to cheat do you cheat on your wife
do you cheat on your wife medicalcodingcourses.com your wife cheated on you
how do you get a girlfriend blog.perecruit.com is my girlfriend cheated on me
sex orgies for kids sex stories link sex education stories
desi adult stories allindiasweetsrestaurant.com adult sex stories
how to cheat on wife go will my husband cheat again
free stories of wemen and dog sex prashanthiblog.com dirty adult stories
abortion houston define dilation and curettage teenage abortion statistics
free android spy software download open best cell phone spy apps
spy for cell phone spyware for cell phone spy calling
walgreens store coupon pharmacy discount code prescription savings card
free pharmacy discount cards sharepointpla.com walgreens printable coupon
best free spy apps for android yunaweddings.com how to spy on android
printable viagra coupon rx pharmacy coupon free prescription drug discount card
metronidazole amoxicillin pill flagyl 400mg
priligy 90mg link sildenafil citrate 200mg
transfer prescription coupon interview-questions.sumedh.in coupon viagra
atlanta abortion clinic abortion clinic nyc abortion images
generic bystolic alternative open bystolic generic
generic bystolic alternative site bystolic coupon
cialis coupons 2015 cialis 2015 coupon cialis.com coupons
sumatriptan 100 mg http://sumatriptannow.com/100-mg sumatriptan 100 mg
bystolic manufacturer coupon bystolic
prescription coupon cialis coupon cialis discount coupon
generic for bystolic bystolic manufacturer coupon
symptoms and treatment of diabetes diabetes in males blood sugar monitor
cialis en france cialis en france cialis en france
cialis price compare lipseysguns.com free cialis coupons
new prescription coupons sporturfintl.com free printable cialis coupons
cialis coupon codesamples.in cialis savings and coupons
coupon for free cialis open prescription savings cards
augmentin saveapanda.com augmentin 375
quetiapine 25 redsoctober.com quetiapine wiki
reglan amp go reglan amp
tegretol 200mg tegretol tegretol smpc
motilium spc emc link motilium pregnancy
cialis coupon read cialis 20mg
ventolini site ventolin precio
how much is a abortion pill after an abortion articles on abortion
2015 cialis coupon open cialis coupon code
free cialis coupons ameracorporation.com discount coupons for prescriptions
amlodipine besylate 10mg amlodipine dosage amlodipine 10mg
flagyl jarabe flagyl vademecum flagyl perros
aspiration abortion medication abortion how much is abortion
amoxicillin nedir amoxicillin dermani haqqinda amoxicilline
ondansetron 8mg totspub.com ondansetron dosage
cialis coupons from manufacturer free cialis coupon new prescription coupon
non surgical abortion pill adlerhohenems.com late term abortion pill
amoxicilline aldwych-international.com amoxicillin endikasyonlar
prescription coupon free cialis samples coupon prescription drugs coupons
seroquel 300 seroquel 25 seroquel compendium
abortion pill centers how much does abortion pill cost pro abortion
risks of abortion pill britmilk.co.uk abortion pill side effects
cialis trial coupon 2015 cialis coupon cialis free coupon
triatec trialect opinion trialect opinion
price of an abortion pill abeltasman.de abortion pill cons
information on abortion pill abortion pill types of abortion pill
priligy 60 mg priligy thailand priligy keskustelu
euthyrox 75 euthyrox 88 euthyrox 50
metoprolol pro medicin metoprolol metoprolol
amoxicillin al 1000 amoxicillin 1000 mg amoxicillin endikasyonlar
viagra cena viagra kamagra cialis viagra cena
cialis generic cialis wiki cialis patent
average abortion pill cost different types of abortion pill in clinic abortion pill
duphaston iskustva duphaston 10 mg duphaston forum
discount prescriptions coupons cialis 2015 coupon cialis free sample coupons
how much is an abortion pill achieveriasclasses.com medication abortion pill
teen abortion pill after abortion pill abortion pill cost without insurance
coupons for prescriptions farsettiarte.it cialis coupon lilly
cialis.com coupons cialis discount coupons online cialis manufacturer coupon
duphaston 10 mg duphaston duphaston forum
acetazolamide pka acetazolamide symptoms acetazolamide migraine
vermox bez recepta vermox doziranje vermox tablete nuspojave
prescription coupon cialis coupons from lilly coupons prescriptions
cialis coupon lilly cialis manufacturer coupon 2016 new prescription coupons
amoxicillin al 1000 amoxicillin amoxicillin dermani haqqinda
clomid cycle clomid testosterone clomid proviron
cost for an abortion abraham.thesharpsystem.com average cost of an abortion pill
amoxicillin al 1000 amoxicillin al 1000 amoxicilline
viagra cena viagra pret viagra kamagra cialis
cialis cialis 100 mg cialis 100 mg
cialis 5 mg centauricom.com cialis 5 mg
amoxicilline amoxicillin endikasyonlar amoxicillin-rnp
risks of abortion pill methods of abortion pill information on abortion pill
how to get abortion pill aaroncoleman.net abortion 12 weeks pregnant
abortion pills over the counter blog.inkstersgive.com abortion methods
how soon can you terminate a pregnancy abortion pills cost abortion 8 weeks
in clinic abortion abortion clinics in abortion clinics in cleveland ohio
aborted baby aspiration abortion procedure why to have an abortion
abortion laws myfinancialbook.com abortion clinics in austin tx
is naltrexone a narcotic alcohol and naltrexone buy ldn online
ldn for depression tymejczyk.com implant for alcohol addiction
will naltrexone show on a drug test blog.dotnetnerd.dk revia alcohol
vivitrol cost onlineseoanalyzer.com fibromyalgia ldn
buy naltrexone online avonotakaronetwork.co.nz ldn benefits
where to get naltrexone implant implant treatment for alcoholism naltrexone diarrhea
whats ldn click naltrexone uk
side effects low dose naltrexone naltrixone rivia drug
naltrexone experiences news.hostnetindia.com the promise of low dose naltrexone therapy
naltrexone for ra naltrexone effects revia and alcohol
vivitrol for alcoholism click naltrexone implant treatment
buy ldn online williamgonzalez.me vivitral shot
the promise of low dose naltrexone therapy low dose naproxen revia
low dose naltrexone ibs go what is a vivitrol shot
naltrexone india what is naltrexone prescribed for trexone
naloxone alcohol treatment blog.jrmissworld.com naltrexone how long does it last

Numrët kliko dhe vazhdo: <<< 1 2 3 4 5 6